Zuiderzeepad (LAW 8)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen91
 4. Meldingen & wijzigingen
 5. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Een rondje IJsselmeer is een verkenningstocht langs de oude Zuiderzee, die door de eeuwen heen zo nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de cultuur en economie van omringende plaatsjes. Bezoek bekende vissersdorpen en stadjes zoals de hanzesteden Kampen en Elburg. Ruik de geur van gerookte paling in Volendam en bezichtig vestingen als Naarden en het rijke boerendorp Blaricum. Overal op de route herinneren doorbraakkolken en stoomgemalen aan de strijd tegen de zee. Het Zuiderzeepad kronkelt door waardevolle landschappen en maakt u opnieuw bewust van onze sterke verbondenheid met het water.

Recente berichten over Zuiderzeepad (LAW 8)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Tineke_van_Asten

  Op woensdag 17-10-2018 hebben we het traject Kampen - Oosterwolde gelopen. Volgens de informatie uit het boekje en van de site zou er op dit 19 kilometer lange traject geen horeca-gelegenheid zijn waar we een kopje koffie konden drinken. Tot onze (plezierige) verbazing bleek er op de helft van het traject, in Noordeinde, een zelfbedienings-rustpunt te zijn! Helemaal top! Er was koffie en thee verkrijgbaar tegen betaling van € 1,00. Heerlijk van genoten zittend in het zonnetje. Dank aan diegenen die dit rustpunt verzorgen! Zie eventueel op rustpunt.nu voor informatie.

 2. mevij00

  We hebben de etappe Scharwoude-Edam gelopen. Ook wij zijn het eens met vele eerder reacties eens dat de alternatieve route mooier is. Bovendien wordt het kwetsbare gebied ontzien en kan het vee rustig grazen. Ook in de alternatieve route blijft het Markermeer grotendeels zichtbaar. Tip: Laat de route buiten het broedseizoen vervallen

 3. joke roest

  Traject Hoorn Enkhuizen.
  wat een vreselijk traject.
  het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen dit een mooi traject vinden.
  Het was voor mij afschuwelijk om te lopen. Ik ben ook halverwege afgehaakt .
  Je loopt continue op de dijk waar auto's en motoren en van twee richtingen langs je heen moeten.Levensgevaarlijk ....en een herrie . Continue opletten en dat wil je niet als wandelaar.
  Ik kan niet begrijpen dat er zo'n traject nog bestaat en dat er geen alternatieve rustige maar vooral veilige route is gecreëerd.
  Absolute afrader.
  Heel erg jammer want het uitzicht op het meer is prachtig.
  Ik heb vele wandelpaden in Nederland gelopen en dus ervaren dat het beter kan anno 2018.

 4. bertvanvliet

  Het pontje over de Tjonger in traject Brandemeer - Echternerbrug (Kaart 60) is wegens onderhoudswerkzaamheden uit de vaart van 3 april t/m 4 mei !


  Nou, het pontje is vernieuwd en doet het weer. Maar ik heb me er de pleuris aan lopen draaien. Het gaat zwaar en heel langzaam en rekening houden met het vaarverkeer is daarom lastig. Maar goed, beter dan omlopen of zwemmen ;-)

 5. Awa

  Beste wandelaar,

  Vorige week hebben wij dit traject gelopen. Er zijn prachtige overstapjes gemaakt!
  Vr groet, André

  Dag Carla en Fred,
  inmiddels is Rijkswaterstaat er van op de hoogte gesteld en gaat ermee aan de slag.
  Coordinatieteam Zuiderzeepad


  [quote]Beste Carla,

  Bedankt voor je melding. Ik heb hem doorgestuurd naar de padcoordinator van het Zuiderzeepad. Hopelijk komt er dan binnenkort een oplossing.

  Barrières of ontbrekende markering kunnen ook doorgegeven worden via:
  www.meldpuntwandelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  [quote]Kaart 64-blz 163 13 april 2018
  Aan het einde van de Prinses Margrietsluis de grasdijk op is niet mogelijk. Er zitten grote sloten op de hekken en er zijn geen overstapjes. Dit ivm de schapen met lammetjes. Er over heen klimmen is voor de meeste wandelaars geen optie. Alternatief is heel stuk langs de grote weg lopen zonde zicht op het IJsselmeer!

  [/quote]
  [/quote]

Ga naar het forum

Steun ons