Zuiderzeepad (LAW 8)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen82
 4. Meldingen & wijzigingen
 5. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Een rondje IJsselmeer is een verkenningstocht langs de oude Zuiderzee, die door de eeuwen heen zo nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de cultuur en economie van omringende plaatsjes. Bezoek bekende vissersdorpen en stadjes zoals de hanzesteden Kampen en Elburg. Ruik de geur van gerookte paling in Volendam en bezichtig vestingen als Naarden en het rijke boerendorp Blaricum. Overal op de route herinneren doorbraakkolken en stoomgemalen aan de strijd tegen de zee. Het Zuiderzeepad kronkelt door waardevolle landschappen en maakt u opnieuw bewust van onze sterke verbondenheid met het water.

Recente berichten over Zuiderzeepad (LAW 8)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WillemWandelaar

  Gisteren een prachtige wandeling gemaakt door de Friese Alpen. Door polderlandschap en dan Gaasterlân in, met bossen en heuvels. Een mengeling van de Veluwe en Zuid Limburg ;) , maar wel met veel water in de buurt.

  Voor een verslag kunt u kijken op mijn wandelblog:

  https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/03/14/zuiderzeepad-12-lemsterhoek-naar-murns/

 2. Bouwman

  Zuiderzeepad traject Ossenzijl-Delfstrahuizen. Pontje over de Tjonger is uit de vaart in verband met onderhoud van 3 april t/m 4 mei 2018. Let op: géén alternatieven!!

 3. WillemWandelaar

  Gisteren een historische etappe gelopen. Mooie afwisseling van platteland en het oude Lemmer en de dijk (met kruiend ijs) langs het IJsselmeer.

  Een verslag staat op mijn wandelblog :

  https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/03/09/zuiderzeepad-11-dolsterhuzen-naar-lemsterhoek/

 4. WillemWandelaar

  Traject Blokzijl naar Spanga
  Op 13 februari 2018 liepen wij dit traject. Alle horeca-gelegenheden waren gesloten. Gelukkig hadden wij eten en drinken bij ons. In de zomer zal alles wel open zijn.

 5. Bouwman

  Iets na kilometer 223, bij Elburg kan een gevaarlijke situatie ontstaan als je het weiland betreed waarin paarden staan. Eén van de paarden is erg agressief. Hij blokkeerde het pad en deed pogingen om me te bijten. Toen ik terug wilde lopen blokkeerde hij mijn terugweg en begon te steigeren. Door te rennen ben ik gelukkig heelhuids weer bij het hek gekomen. Mijn advies is om het weiland te mijden door vóór het weiland rechts te gaan langs het water. Loop verder langs de sloot en passeer twee witte bruggetjes. Ga op de verharde weg linksaf. 300 meter verder kan je de route weer oppakken.

Ga naar het forum

Steun ons