Zuiderzeepad (LAW 8)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen79
 4. Meldingen & wijzigingen
 5. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Een rondje IJsselmeer is een verkenningstocht langs de oude Zuiderzee, die door de eeuwen heen zo nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de cultuur en economie van omringende plaatsjes. Bezoek bekende vissersdorpen en stadjes zoals de hanzesteden Kampen en Elburg. Ruik de geur van gerookte paling in Volendam en bezichtig vestingen als Naarden en het rijke boerendorp Blaricum. Overal op de route herinneren doorbraakkolken en stoomgemalen aan de strijd tegen de zee. Het Zuiderzeepad kronkelt door waardevolle landschappen en maakt u opnieuw bewust van onze sterke verbondenheid met het water.

Recente berichten over Zuiderzeepad (LAW 8)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WillemWandelaar

  Traject Blokzijl naar Spanga
  Op 13 februari 2018 liepen wij dit traject. Alle horeca-gelegenheden waren gesloten. Gelukkig hadden wij eten en drinken bij ons. In de zomer zal alles wel open zijn.

 2. Bouwman

  Iets na kilometer 223, bij Elburg kan een gevaarlijke situatie ontstaan als je het weiland betreed waarin paarden staan. Eén van de paarden is erg agressief. Hij blokkeerde het pad en deed pogingen om me te bijten. Toen ik terug wilde lopen blokkeerde hij mijn terugweg en begon te steigeren. Door te rennen ben ik gelukkig heelhuids weer bij het hek gekomen. Mijn advies is om het weiland te mijden door vóór het weiland rechts te gaan langs het water. Loop verder langs de sloot en passeer twee witte bruggetjes. Ga op de verharde weg linksaf. 300 meter verder kan je de route weer oppakken.

 3. WillemWandelaar

  De afstand van de veerpont Genemuiden naar de bushalte bij De Meente (Dorus Rijkersstraat) is ca. 2 kilometer.

 4. WillemWandelaar

  in het traject Elburg - Kampen is vlakbij de afslag naar Station Kampen-Zuid aan de Zwartendjk 3 een rustpunt gekomen met toilet. De familie van der Steege heeft er een prachtige plek van gemaakt ! Zeer welkom op dit traject waar weinig horecavoorzieningen zijn. 
  Bert Boetes
  coordinatieteam Zuiderzeepad


  Helaas is deze prachtige plek niet altijd open, zoals wij recentelijk merkten.

 5. Boetes

  De eigenaars van een vakantiewoning in St.Jansklooster laten weten de woning niet meer in de verhuur te hebben.

  Lianne Schipper
  Kiepenost
  Barsbeek 54
  8326BP
  Sint Janskooster

Ga naar het forum

Steun ons