Wandelroutes in Friesland

Waar specifiek

Wandelen door It Fryske Gea

Het wandelboekje “Wandelen door It Fryske Gea” neemt je mee door de mooiste natuur van Friesland. Van ’t Oerd op Ameland, door de uitgestrekte kwelders van Noard-Fryslân Bûtendyks tot de heidevelden van het Mandefjild.

Lees meer

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Huize Lyndenstein - Beetsterzwaag

De bossen van Beetsterzwaag zijn een prachtig wandelgebied en achter het Rijksmonument Huize Lyndenstein geniet u van een afwisselende omgeving. Een rolstoelpad vormt hier een natuurlijk onderdeel van het bos en laat u genieten van mooie doorkijkjes op het Friese land.

Naar de route

Wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân

Het wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân is klaar. Heerlijk wandelen door dorpen, langs vaarten en kanalen, door bosrijk natuurgebied en grazige weilanden.

Lees meer

Oude Paden, Nieuwe Wegen

In Friesland heeft men een fijnmazig netwerk opgezet van en met historische paden; handelsroutes, jaagpaden, kerkenpaden, (binnen)dijken maar ook allerlei informele paden die toegang gaven tot akkers en boerderijen. Het netwerk bestaat uit meer dan 50 Historische Wandelpaden: 400 kilometer in totaal.

Streekpaden

Groot Frieslandpad genomineerd!

Het Groot-Frieslandpad is nog maar net geopend, en nu al is het pad genomineerd voor de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2017’. Het Groot-Frieslandpad is een geheel nieuwe route en doorkruist vier provincies: Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Met dit pad keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden.

Lees Meer

Wandelgids 'Te gek om los te lopen'

Met het nieuwe wandelgidsje 'Te gek om los te lopen' kunt u wandelen langs (voormalige) inrichtingen die vaak op de mooiste plekken staan. Deze bijzondere terreinen kunt u zo op een leuke manier verkennen, zo ook langs het Drenthepad bij Veenhuizen op de grens van Drenthe en Friesland.

Te gek om los te lopen

NS-wandeling

Boerenlandpaden in Friesland

Boerenlandpaden Boerenlandpaden

Thema overzicht

Waddenwandelen

Waddenwandelen kan op 2 manieren.

1. U kiest voor één van de 14 prachtige dagwandelingen verspreid over het hele Waddengebied.

2. U stelt uw eigen route samen met behulp van ruim 550 knooppunten.

Kijk voor meer informatie op onze themapagina Waddenwandelen

750 Jaar IJlst

In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad IJlst, een van de elf steden van Friesland, zijn er een aantal mooie wandelingen rond de stad gemaakt, zoals de Belevingsroute IJlst uit 1868.

Belevingsroute IJlst

Recente berichten over Wandelroutes in Friesland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons